2020-11-11 [Formación] Curs pràctic d’Internet de les Coses aplicat a la Indústria 4.0 (EIC BCN)

Si te ha gustado, comparte:

Més informació a la web de eic.cat: https://formacio.eic.cat/cursos/1115137

Vols fer una consulta? 

Descripció

Aquest curs té com objectiu acostar de manera pràctica els diferents elements que conformen els sistemes cíber-físics que tenen aplicació en l’àmbit de la Indústria 4.0: els sensors, els sistemes encastats, les comunicacions de baix consum i la computació al núvol.
En el curs s’utilitzarà una placa de desenvolupament de Texas Instruments que incorpora els diferents elements (sensors, micro-controlador i comunicacions sense fil), i una Raspberry Pi que servirà per simular la computació al núvol per rebre, tractar, emmagatzemar i representar les dades. D’aquesta manera, en el curs es programarà un sistema ciber-fisic i s’integrarà amb un sistema de computació al núvol.
El curs inclou l’ús del material necessari (que s’haurà de retornar al finalitzar-lo). Els estudiants hauran de portar el seu ordinador portàtil amb el programari de virtualització VMWare Player/Workstation instal·lat i una màquina virtual pre-instal·lada. Un cop realitzada la inscripció es facilitaran els enllaços per descarregar el VMWare i la màquina virtual.

Dirigit a enginyers i persones no especialitzades en electrònica, telecomunicacions i informàtica interessades en conèixer de manera pràctica els sistemes embedded i les comunicacions de baix consum, que son la base dels sistemes ciber-físics i són d’aplicació en l’àmbit de la Indústria 4.0.

Programa

1. Introducció als sistemes cíber-fisics

2. Sistemes encastats (sensors, micro-controladors d’escala petita/mitjana, sistemes operatius de temps real)

3. Sistemes de comunicació sense fils (Wi-Fi, LoRa, SigFox, 6TiSCH i NB-IoT)

4. Computació al núvol

5. Sessió hands-on 1: sensors + micro-controladors

6. Sessió hands-on 2: connectivitat Wi-Fi + cloud

7. Sessió hands-on 3: integració de la solució

Dades curs

 • Dates
  11 de novembre de 2020
 • Horari
  de 9 a 18 h
 • Número d’hores
  8
 • Preu
  Associat / col·legiat: 215 euros
  Empresa Adherida: 325 euros
  General: 390 euros
 • Lloc
  Barcelona – Via Laietana, 39 08003 Barcelona
 • Places
  20
 • Idioma
  Català

¡Suscríbete a mi newsletter!


Marketing permission: I give my consent to oriolrius.me to be in touch with me via email using the information I have provided in this form for the purpose of news, updates and marketing. What to expect: If you wish to withdraw your consent and stop hearing from us, simply click the unsubscribe link at the bottom of every email we send or contact us at oriol+mailing@oriolrius.me. We value and respect your personal data and privacy. To view our privacy policy, please visit our website. By submitting this form, you agree that we may process your information in accordance with these terms.